Ben Meijer

Wie is de therapeut

Specialist Derealisatie en Depersonalisatie

Mijn naam is Ben Meijer, therapeut. Ik ben in 2003 EFT-therapeut geworden. In de beginjaren heb ik me gespecialiseerd in bloosangst en sociale fobieën, burn-out, hoofdpijn en migraine oplossen bij verzuim-veroorzakende klachten.

In 2009 werd ik erkend traumatherapeut (EMDR, BEPP, FOA plus overige traumatherapievormen), en VBAG erkend therapeut. Als traumatherapeut realiseerde ik me dat derealisatie en depersonalisatie bij dissociatie hoorden. Al heel vroeg ontdekte ik als therapeut dat sommige mensen problemen hadden met hun gevoel en ben ik me gaan richten op: hoe werkt dat nou?

In 2013 besloot ik mezelf verder te specialiseren in de dissocatievormen: derealisatie en depersonalisatie. Om mij verder te specialiseren leerde ik de ACT-therapievorm, hypnotherapie, en allerlei soorten therapievormen die op EFT lijken of er mee te maken hebben.

Vanaf 2014 heb ik duizenden mensen met derealisatie, depersonalisatie en dissociatie stoornissen geholpen. Nu kan ik zeggen dat ik één van de weinige therapeuten in Nederland ben die zich op dit vakgebied gespecialiseerd heeft.

Wil je van je derealisatie klachten af?

Bel dan nu voor een afspraak.

06-16015727

Zelfstandigheid en zelfredzaamheid

Aangezien ik niet wil dat mensen afhankelijk worden van mij als therapeut, zet ik zelfhulptechnieken in zoals oefeningen uit onder andere de ACT en EFT. De zelfhulptechnieken bestaan uit oefeningen die waarneembaar effect hebben, en meetbare en voelbare verbeteringen teweegbrengen. Deze zijn bruikbaar als huiswerkopdrachten.  Ik geef de technieken in documenten mee naar huis, samen met de stappen van het deel van het behandelplan wat van toepassing is.

 

—  Elke afhankelijkheid belemmert de groei van zelfredzaamheid!  —

 

Ervaringsdeskundige

In mijn jeugd  liep ik zelf ook tegen de beleving van dissociatie aan. Dit had ingrijpende gevolgen in mijn leven, en ik heb er twintig jaar continue (24/7) last van gehad. Gelukkig kwam ik daar goed doorheen, en leef nu een gezond en voelend leven.

Naast mijn werkzaamheden als therapeut, ben ik ook ervaringsdeskundige. Ik weet wat jij voelt en meemaakt. Daarom zijn mijn methoden zo effectief.

Rond mijn 18e realiseerde ik me terdege dat ik niet goed in mijn vel zat en ook niet goed functioneerde. Ik heb een hele zoektocht gehad. Van mijn achttiende tot mijn eenentwintigste heb ik boeken gelezen over persoonlijke groei. Op mijn eenentwintigste begon ik met yoga, meditatie en intuïtieve ontwikkeling. Daarna meer direct gericht op de klachten – ik noemde het destijds “ik kan niet voelen”. Tussen mijn 21ste en mijn 25ste heb ik heel wat ineffectieve en onwerkzame therapieën meegemaakt. Terwijl ik heel wat therapievormen best wel intensief heb geprobeerd. Ik heb haptonomie en hypnotherapie,  bio-energetica en emotioneel lichaamswerk gedaan. Ik heb fysiotherapie gestudeerd. Door mijn eigen problemen met dissociatie heb ik mijn studie niet kunnen voltooien. De theorie ging prima, maar ik was dermate gedissocieerd dat ik mijn emoties en gevoelens niet kon voelen.
Tijdens de stages fysiotherapie werd ik acuut geconfronteerd met het niet kunnen voelen van mijn eigen gevoelens in mijn lichaam en het niet aanvoelen van andere mensen. Ik ben destijds ook naar het RIAGG geweest.  Al die therapieën hebben me ook heel wat geld gekost. Doordat ik die verschillende therapievormen heb geprobeerd, en bijna niets hielp, ben ik veel kritischer geworden naar het aanbod van psychologische hulpverlening. Op mijn 25ste kwam ik eindelijk een therapeut tegen, die me wel effectief heeft kunnen helpen. Ook sommige meditaties bij de boeddhisten hielpen echt. Tussen mijn 25ste en 27ste ben ik van het grootste deel van mijn klachten afgekomen door gerichte therapie en cursussen. Daarna ben ik in de IT beland en  vanaf 2002 heb ik Emotional Freedom Techniques (EFT) gestudeerd. Vanaf dat moment is mijn succesvolle praktijk een feit.

 

Wil je van je derealisatie klachten af?

Bel dan nu voor een afspraak.

06-16015727

Ben Meijer
Ben Meijer, therapeut

Ik ben een voelend mens

Ik ben razend geïnteresseerd in de mens, en zeker in hoe de mind werkt. Na mijn periode van frustratie over het jaren zoeken naar effectieve therapie en die niet vinden, maakt dat ik heel kritisch ben naar alles en iedereen die therapeut of arts is of zich zo noemt. Ik ben sinds de jaren 90 geïnteresseerd in hoe de geest werkt via yoga en meditatievormen. Ik heb destijds wat meditatieretraites gedaan bij de vrienden van de westerse boeddhisten orde. Na mijn scheiding heb ik wat meer tijd kunnen besteden aan meditatie. Ik heb een paar Vipassana meditatiecursussen gedaan.  Een belangrijk criterium voor mij is dat wat je ook maar doet, daadwerkelijk een voelbaar verschil dient te maken. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in geschiedenis, documentaires en musea, de invloed van school op de mens, de invloed en ontwikkeling van onze maatschappij op ons. Relatietherapie en de dynamiek tussen mensen en groepen. Ik ben meer en meer geïnteresseerd geraakt in heelheid en hoe we als cultuur erg ver afgekomen zijn van onze gevoelens en lichaam, maar ook de natuur en elkaar. Heelheid is een hele studie, en er blijken verbanden met die meditatiekennis van de geest, hoe natuurvolken jagen en leven.

Uitspraken

  • Geloven doe je in de kerk. Ik ken de processen, en ik weet de stappen die je dient te zetten om er van af te komen.
  • De uitspraak: Het kost tijd. Dat betekent dat je therapeut de benodigde processen niet weet en niet systematisch kan afwerken
  • Het is nooit jouw fout als het je niet lukt om je klacht op te lossen
  • Ik geloof niet in te complex, te erg, te diep of te moeilijk
  • Er zijn verschillende soorten therapeuten, ik zie mezelf meer als vuilnisman dan als archeoloog. Het moet gewoon oplossen.
  • Proberen betekent ruimte laten voor mislukken.
  • Er aan werken is niet goed genoeg, behandelen is niet het doel. Resultaat bereiken is geen toeval.
  • Ik ben bereid om te doen wat nodig is. Ben jij dat ook?
  • Als je geconfronteerd wordt met iets wat je niet eerder hebt ervaren, zal je dat eerst dienen te accepteren.

Bedrijfsnaam

Mijn bedrijf heet Realisatie Trainingen
Het KvK nr is 08115987.
therapie behandeling derealisatie is een geregistreerde handelsnaam, evenals https://therapie-behandeling-derealisatie.nl/

Mijn BTW nummer is NL001273007B68