Ben Meijer

Wie is de therapeut

Ik ben ervaringsdeskundige in derealisatie/depersonalisatie/dissociatie, erkend therapeut en een voelend mens.

Ervaringsdeskundige

Ik ben ervaringsdeskundige, dat wil zeggen, ik heb zelf deze klachten gehad. Bij mij was de dissociatie mijn grootste probleem. Vanaf heel erg jong tot mijn 25ste heb ik de klachten continue gehad. Door mijn flaporen, werd ik gepest. Dat samen met veel verhuizingen in het buitenland, heeft gemaakt dat ik me jaren lang onveilig heb gevoeld. Rond mijn 18e realiseerde ik me terdege dat ik niet goed in mijn vel zat en ook niet goed functioneerde. Ik heb een hele zoektocht gehad. Van 18-21 boeken gelezen. Op mijn 21ste begon ik met yoga, meditatie en intuïtieve ontwikkeling. Daarna meer direct gericht op de klachten – ik noemde het destijds “ik kan niet voelen” haptonomie en hypnotherapie,  bio-energetica en emotioneel lichaamswerk. Ik heb fysiotherapie gestudeerd. Door mijn eigen problemen met dissociatie heb ik mijn studie niet kunnen voltooien. De theorie ging prima, maar ik was dermate gedissocieerd dat ik mijn emoties en gevoelens niet kon voelen.
Tijdens de stages fysiotherapie werd ik acuut geconfronteerd met het niet emotioneel kunnen voelen in mijn lijf en het niet aanvoelen van andere mensen. Ik ben destijds dan ook op aanraden van school naar het RIAGG geweest. Tussen mijn 21ste en mijn 25ste heb ik heel wat ineffectieve en onwerkzame therapieën meegemaakt. Terwijl ik heel wat therapievormen best wel intensief heb geprobeerd. Het heeft me ook heel wat geld gekost. Doordat ik die verschillende vormen heb geprobeerd, en bijna niets hielp, ben ik veel kritischer geworden naar het aanbod van psychologische hulpverlening. Op mijn 25ste kwam ik eindelijk een therapeut tegen, die me wel voelbaar heeft kunnen helpen. Ook sommige meditaties bij de boeddhisten hielpen echt. Tussen mijn 25ste en 27ste ben ik van het grootste deel van mijn klachten afgekomen door gerichte therapie en cursussen. Daarna ben ik in de IT beland en  in 2002 ben ik Emotional Freedom Techniques (EFT) tegengekomen.

Emotional Freedom Techniques (EFT)

Ik kwam EFT tegen, surfende op het web op zoek naar meer vrijheid van mijn sociale onzekerheden/angsten. Ik bekeek de emofree website van Gary Craig en las vele succesverhalen. Destijds downloadde ik de handleiding en na allerlei succesverhalen las ik de echte instructie. Het leek me te onwaarschijnlijk dat het kan werken, te Amerikaans en niet goed te begrijpen. Ik heb toen de handleiding direct weer weggelegd. Drie maanden later zei een collega tegen mij, Ben, ik heb wat voor jou, EFT. Toen zei ik dat ik dat al kende… Een paar seconden later realiseerde ik me dat ik iedereen tekort deed door dat te zeggen, en ik heb opnieuw de handleiding gedownload en geprint. Ik sloeg al die succesverhalen direct over en ben me gaan richten op de instructies. Ik probeerde het, het leek wel wat te doen, maar ik was niet direct onder de indruk. Die avond ging ik weer naar mijn huis en mijn partner zat op de bank en zei: ik heb buikpijn (ongesteld) en hoofdpijn. Ik zei: ik heb EFT. Ik ben het direct gaan uitproberen met de handleiding en het werkte. Binnen 10 minuten was zowel de hoofdpijn en buikpijn weg. Toen dacht ik….. dit kan wel eens heel interessant worden.
EFT maakt een belangrijke combinatie tussen concreet zijn met voelen en een techniek.
Ik heb video-cursussen besteld en ben direct gaan leren, en mensen gaan behandelen. Toen een website gemaakt. Het ging allemaal als een trein. Ik heb veel mensen behandeld voor hoofdpijn, migraine en burn-out voor de belastingdienst en heb veel mensen van fobie en trauma afgeholpen. Ik ben er in gaan lesgeven, ben steeds professioneler gaan lesgeven, als bijscholing voor therapeuten. Ergens tussendoor ben ik traumatherapeut geworden (EMDR plus 5 andere vormen) en daarmee VBAG erkend therapeut (2009-2019). Uiteindelijk ben ik op verzoek van de VBAG, een jaar-opleiding gaan maken van de losstaande modules die ik gaf in de EFT tot erkend therapeut. Ik leerde de ACT-therapievorm, hypnotherapie, en allerlei soorten therapievormen die op EFT leken of er mee van doen hadden. Als therapeut vind ik dat alle ervaring van jou als klant erkend mag worden, en ook geaccepteerd. Wat jouw beleving is, is jouw beleving. Als jouw beleving aards is, of juist ultra spiritueel met vorige levens, er is altijd ruimte voor jouw beleving. Het gaat namelijk om jou en niet om mij.

Naar derealisatie als specialisatie

In de jaren heb ik me gespecialiseerd in bloosangst en sociale fobieën (en burn-out en hoofdpijn/migraine i.v.m. werken oplossen van verzuim-veroorzakende klachten voor de belastingdienst). En allerlei mensen kwamen naar me toe omdat EFT en aanverwanten zo effectief werkten.
In 2012 ben ik gescheiden. Dat bracht een burn-out, depressie en heel wat meer met zich mee.
Al heel vroeg ben ik me als therapeut gaan richten op: hoe werkt dat nou? Waarom zijn sommige mensen zo veel moeilijker te helpen dan anderen? Ik liep er tegenaan dat mensen die niet konden voelen, of rare voel-problemen hadden, net als ik had gehad, ook echt moeilijker waren om te helpen. In 2013 besloot ik dit verder te gaan bestuderen. Ik wist pas rond 2012 dat dissociatie bij derealisatie en depersonalisatie hoorden.
Door mijn persoonlijke ervaring te combineren met gedeeltes uit een aantal therapievormen, kwam ik tot een effectieve aanpak. Het lukte me om andere mensen ook effectief van hun derealisatie, depersonalisatie en dissociatie af te helpen.

Wil je van je derealisatie klachten af?

Bel dan nu voor een afspraak.

06-16015727

Ben Meijer
Ben Meijer, therapeut

Ik ben een voelend mens

Ik ben razend geïnteresseerd in de mens, en zeker in hoe de mind werkt. Na mijn periode van frustratie over het jaren zoeken naar effectieve therapie en die niet vinden, maakt dat ik heel kritisch ben naar alles en iedereen die therapeut of arts is of zich zo noemt. Ik ben sinds de jaren 90 geïnteresseerd in hoe de geest werkt via yoga en meditatievormen. Ik heb destijds wat meditatieretraites gedaan bij de vrienden van de westerse boeddhisten orde. Na mijn scheiding heb ik wat meer tijd kunnen besteden aan meditatie. Ik heb een paar Vipassana meditatiecursussen gedaan.  Een belangrijk criterium voor mij is dat wat je ook maar doet, daadwerkelijk een voelbaar verschil dient te maken. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in geschiedenis, documentaires en musea, de invloed van school op de mens, de invloed en ontwikkeling van onze maatschappij op ons. Relatietherapie en de dynamiek tussen mensen en groepen. Ik ben meer en meer geïnteresseerd geraakt in heelheid en hoe we als cultuur erg ver afgekomen zijn van onze gevoelens en lichaam, maar ook de natuur en elkaar. Heelheid is een hele studie, en er blijken verbanden met die meditatiekennis van de geest, hoe natuurvolken jagen en leven.

Uitspraken

  • Geloven doe je in de kerk. Ik ken de processen, en ik weet de stappen die je dient te zetten om er van af te komen.
  • De uitspraak: Het kost tijd. Dat betekent dat je therapeut de benodigde processen niet weet en niet systematisch kan afwerken
  • Het is nooit jouw fout als het je niet lukt om je klacht op te lossen
  • Ik geloof niet in te complex, te erg, te diep of te moeilijk
  • Er zijn verschillende soorten therapeuten, ik zie mezelf meer als vuilnisman dan als archeoloog. Het moet gewoon oplossen.
  • Proberen betekent ruimte laten voor mislukken.
  • Er aan werken is niet goed genoeg, behandelen is niet het doel. Resultaat bereiken is geen toeval.
  • Ik ben bereid om te doen wat nodig is. Ben jij dat ook?
  • Als je geconfronteerd wordt met iets wat je niet eerder hebt ervaren, zal je dat eerst dienen te accepteren.

Bedrijfsnaam

Mijn bedrijf heet Realisatie Trainingen
Het KvK nr is 08115987.
therapie behandeling derealisatie is een geregistreerde handelsnaam, evenals https://therapie-behandeling-derealisatie.nl/

Mijn BTW nummer is NL001273007B68