Verbondenheid met de Natuur

Verbondenheid met de natuur is een facet wat aan de orde komt in de bespreking van heelheid. Onze relatie met de natuur is vanzelfsprekend en onbesproken, en heeft wel degelijk een sterke invloed op onze gemoedstoestand. Dit zijn meer dan luttele woorden en begrippen. Zowel Anna Breytenbach en Jon Young, als Richard Louv kijken sterk naar verbondenheid met de natuur, op een manier die nuttig en genezend kan zijn.

Anna Breytenbach praat over scheidingsziekte (seperation sickness). Derealisatie is scheiding in jezelf, maar dat is natuurlijk een spiegel van de scheiding buiten jezelf. Door onszelf steeds meer te scheiden van de natuur en daarmee ook onze eigen natuur, ontstaat een steeds groter wordende scheidingsziekte. We plaatsen onszelf boven de natuur, dominant, in ontkenning van onze eigen natuur.

Het kan best nuttig zijn om eens wat van het werk van Anna Breytenbach te bekijken, en of lezen, ze is een Animal Communicator, iemand die met dieren communiceert.

The incredible story of how leopard Diabolo became Spirit – Anna Breytenbach, “animal communicator”.

The Animal Communicator – Anna Breytenbach (Full documentary)

Anna heeft haar vaardigheden geleerd van Joh Young. Zie hier een kort stukje uit dezelfde film hierover.

Tracking and Animal Communication: Jon Young and Anna Breytenbach

Nature Deficit Disorder – Richard Louv praat over het effect van te weinig verbinding met de natuur – en beschrijft het op een manier die klinkt alsof die in de DSM kan.

Nature Deficit Disorder: what is it?

Nature Deficit Disorder – Meer uitleg van Richard Louv

Het in de natuur zijn, en in verbinding met de natuur zijn, heeft zelfs een positieve invloed, oplossende invloed op derealisatie. Tip, ga de natuur in, neem de tijd om je te openen voor de natuur, wees mindful in de natuur.

Wil je terug naar de heelheid?

Bel Ben nu voor een afspraak.

06-16015727