Wiet en Derealisatie

Wiet als oorzaak van derealisatie, depersonalisatie en dissociatie

Oorzaak nummer een van derealisatie is wiet.
In ongeveer 75 procent van alle klanten die ik behandel voor derealisatie is wiet een duidelijke oorzaak. Soms in combinatie met XTC, ketamine, andere pillen en alcohol.

Wiet, hash en spacecake. Normale softdrugs toch? We leven in Nederland en daar is toegestaan en veilig, tenminste, dat is wat we allemaal hebben gehoord en begrepen.
Toch zijn er ook bad trips met wiet. Er word wel eens geschreven en gesproken over mensen die in een psychose schieten en uiteindelijk schizofreen worden. Maar waar veel minder over word gesproken is derealisatie. Volgens mij komt derealisatie veel meer voor dan psychoses na wiet.


Hoe kan je nu derealisatie krijgen van wiet?

We kunnen speculeren over dat het THC gehalte te hoog is, maar zeker weten doen we het niet. Een bad trip met wiet veroorzaakt dat de gebruiker forse angsten meemaak en deze niet kan controleren, niet kan uitzetten. Ik spreek dan ook liefst van een

Controle-verlies-trauma.

Het effect van deze bad trip, de derealisatie, de angst en paniek is meestal van korte duur. Bij sommige mensen echter blijft het vage gevoel wat we kennen als derealisatie hangen nadat de angst is opgelost.
Bij een flink aantal mensen ontstaat door een negatieve ervaring dat er daarna angst word opgebouwd, steeds meer angst.

Wil je van je derealisatie klachten af?

Bel nu Ben voor een afspraak.

 

06-16015727

Weken na een bad trip nog niet geland?

Als jij 30 dagen, of 3 maanden na een bad trip je nog steeds vaag, onwerkelijk, niet geland voelt, heb jij derealisatie en of depersonalisatie stoornis. De kans dat derealisatie dan nog vanzelf oplost, is klein. Ik adviseer je om langs te komen voor gerichte oplossende therapie.

 

Wil je van je derealisatie klachten af?

Bel nu Ben voor een afspraak.

 

06-16015727

“Ik kom niet meer uit mijn trip”

De meeste mensen zeggen dat ze niet meer uit de wiet ervaring komen. Ze beschrijven dan ook eerst - ik voel me nog spaced out, brain fog en niet verbonden.  Ik blijf er in hangen. Blijft vaag, onwerkelijk.
Als mensen dan gaan googelen, komen ze uit op derealisatie.

wiet

 

Hallucinogen Persisting Perception Disorder (HPPD)

Hallucinogen Persisting Perception Disorder (HPPD) - komt vaak voor na gebruik van drugs en vaak in combinatie met derealisatie en depersonalisatie.  HPPD kan ook zonder derealisatie bestaan. Natuurlijk kan je ook angstig worden van de HPPD en kan deze angst de derealisatie ook versterken.