Wiet en Derealisatie

Wiet als oorzaak van derealisatie, depersonalisatie en dissociatie

Oorzaak nummer een van derealisatie en depersonalisatie is Cannabis, bijvoorbeeld via wiet, hash, THC olie en spacecake.
In ongeveer 75 procent van alle klanten die ik behandel voor derealisatie is wiet een duidelijke oorzaak. Soms wiet alleen, soms in combinatie met andere drugs of alcohol. (alcohol alleen zal geen DP/DR veroorzaken)
Andere hallucinogene recreatieve drugs kunnen ook DP/DR veroorzaken. XTC (MDMA), LSD, 2C-B, 3-MMC, truffels, ketamine, andere pillen, ayahuasca, of een andere vorm van DMT. Overige Oorzaken DP/DR

Normale softdrugs toch? We leven in Nederland en daar is toegestaan en veilig, tenminste, dat is wat we allemaal hebben gehoord en begrepen.
Toch zijn er ook bad trips met wiet. Er wordt wel eens geschreven en gesproken over mensen die in een psychose terecht komen en uiteindelijk schizofreen worden. Maar waar veel minder over wordt gesproken is derealisatie en depersonalisatie. Derealisatie komt veel meer voor dan psychoses na het gebruik van wiet.


Hoe kan je nu derealisatie krijgen van wiet?

We kunnen speculeren over dat het THC gehalte te hoog is, maar zeker weten doen we het niet. Een bad trip met wiet veroorzaakt dat de gebruiker forse angsten meemaak en deze niet kan controleren, niet kan uitzetten. Ik spreek dan ook liefst van een Controle-verlies-trauma.

Het effect van deze bad trip, de derealisatie, de angst en paniek is meestal van korte duur. Bij sommige mensen echter blijft het vage gevoel hangen, wat we kennen als derealisatie, nadat de angst is opgelost.
Bij een flink aantal mensen ontstaat, door een negatieve ervaring, dat er daarna angst wordt opgebouwd. Steeds meer angst.

Wil je werkzame therapie voor deze klachten?
Wat ik eerst doe, is alle stress angst en paniek oplossen, en komen tot acceptatie

Bel nu Ben Meijer voor een afspraak.

 

06-16015727

Weken na een bad trip nog niet geland?

Als jij 30 dagen, of 3 maanden na een bad trip je nog steeds vaag, onwerkelijk, niet geland voelt, heb jij derealisatie en of depersonalisatie stoornis. De kans dat derealisatie dan nog vanzelf oplost, is klein. Ik adviseer je om langs te komen voor gerichte oplossende therapie.

 

Wil je van je derealisatie klachten af?

Bel nu Ben Meijer voor een afspraak.

 

06-16015727

Bad trip na spacecake, wiet of ….

Maakt het voor het krijgen van derealisatie of depersonalisatie uit of je deze nu van spacecake, wiet, synthetische wiet, XTC, 2CB, etc. hebt gekregen?

Nee, wat wel deglijk uitmaakt is of je van te voren bang bent voor het effect van drugs, of bang bent om de controle te verliezen. Wat ook negatief werkt is ONVERWACHTS spacecake o.i.d gebruiken.
Wat best wel belangrijk is, is het vermogen tot doseren. Bij spacecake komt het wel eens voor dat mensen erg hoog of te hoog gedoseerd krijgen, zeker als je niet wist dat het spacecake was, en dacht dat het gewoon cake was. Daarbij is het effect bij spacecake langer dan bij roken, en als je uit een bad trip wil, dus lastiger.

Bel nu Ben Meijer voor therapie.

06-16015727

Definitie Bad Trip

Een Bad Trip is een negatieve reactie op een recreatieve drug, waarbij met name opvallen.
De angst om dood te gaan.
De angst om gek te worden/ een psychose te krijgen
De angst om de controle te verliezen of jezelf te verliezen

Veel voorkomende reactie is
paniek
hyperventilatie
angsten
niet kunnen loslaten

Bel nu Ben Meijer voor therapie.

06-16015727

“Ik kom niet meer uit mijn trip”

De meeste mensen zeggen dat ze niet meer uit de wiet ervaring komen. Ze beschrijven dan ook eerst - ik voel me nog spaced out, brain fog en niet verbonden.  Ik blijf er in hangen. Blijft vaag, onwerkelijk. ... en mensen ervaren de angst om gek te worden of in psychose te komen door de bad trip.
Als mensen dan gaan googelen, komen ze uit op derealisatie en of depersonalisatie.

wiet en derealisatie

 

Hallucinogen Persisting Perception Disorder (HPPD) en visuals

Bij sommige mensen komt het voor dat na hallucinogeen drugsgebruik er een aantal dingen blijven bestaan.
We praten over flashbacks, Hallucinogen Persisting Perception Disorder (HPPD), en visuals.
Flashbacks betekent het herbeleven van een eerdere drugservaring, met beelden en emotionele gevoelens. Dit is meestal kort.

HPPD
definitie:
1. last hebben van terugkerende hallucinaties die je had tijdens een trip terwijl je niet onder invloed bent.
2. Het last hebben van en beperkt worden door deze hallucinaties.
3. Deze komen niet van een andere stoornis zoals paniek of een andere angststoornis (of gebruik van middelen)

Waarnemingsstoornissen. Deze zijn op meerdere zintuigen: visueel, auditief, gevoel, evenwicht...

Visuele waarnemingsstoornissen worden ook visuals genoemd: floaters, zwevende vlekjes of slierten, witte of zwarte stippen zien, nabeelden, bewegende of trillende objecten, golvende beelden, staarten of vervloeien van het beeld, ringen rondom objecten ook wel genoemd halo (lichteffect) aura's, en visual snow syndrome. Witte oogruis, puntjes, alsof je beeldruis op een TV ziet. Groot/klein veranderingen.

Auditieve waarnemingsstoornissen: Tinnitus (oorsuizen), hyperacussis - het te scherp of luid horen van geluiden.

Gevoelsstoornissen: tintelen of verminderd voelen in het lichaam. Zie ook anhedonie

Evenwichtsstoornis: draaiduizeligheid

Gevoelens in het hoofd: vol hoofd, leeg hoofd, watten in het hoofd, borrelen in het hoofd, gevoel dat je hersens krimpen, etc.

Tijdsbeleving verandert

HPPD kan zowel met alsook zonder derealisatie en depersonalisatie bestaan. HPPD is niet-psychotisch, mensen zijn helder en goed wakker, en men tript duidelijk niet. Natuurlijk kan je ook angstig worden van de HPPD en kan deze angst de derealisatie en depersonalisatie versterken.
Vaak worden mensen de eerste keren fors angstig van de HPPD. Veel mensen hebben veel moeite om dit te accepteren, sommigen ontwikkelen daar ook een paniekstoornis door of een angststoornis.
HPPD komt vaak voor met waarnemingsstoornissen, maar niet altijd.

Mensen kunnen meerdere soorten waarnemingsstoornissen krijgen na drugsgebruik, maar ook door emotionele overbelasting, slaaptekort, stress.

Wil je werkzame therapie voor deze klachten?
Wat ik eerst doe is alle stress, angst en paniek oplossen.

Bel nu Ben Meijer voor een afspraak.

 

06-16015727