Therapie-Blog

Derealisatie Blog -Tips, trucs, weetjes, ervaringen

Leefregels en nieuwe ervaringen op de website.


Leefregels

Soms krijg ik vragen over leefregels, en met name de leefregels die andere therapeuten en artsen bedenken m.b.t. derealisatie.

Mijn attitude is een pragmatische. Het is helemaal niet mijn bedoeling om een lange lijst met leefregels (vermijd dit….) te maken. Mijn advies: je vermijd tijdelijk al datgene wat verergert, tot na een aantal therapiesessies, waardoor je sterker wordt en deze zaken weer aankan, waarna je de meeste dingen die je hebt vermeden weer gewoon gaat doen. Het doel is sterker worden en het leven weer aankunnen.
Natuurlijk betekent pragmatiek ook gezond verstand. Hallucinogene drugs gaan doen is niet aan te raden. Alcohol is niet universeel een probleem. Bij sommige mensen waarbij alcohol wel een probleem is, is dat nadat je de angst er van af hebt gehaald, geen probleem meer.
Koffie, of andere cafeïne houdende dranken, versterken angst een beetje.

Nieuwe ervaringen van mensen die van derealisatie af zijn gekomen

Twee nieuwe ervaringen op de website, te vinden op de pagina ervaringen.

Tekenend is de ervaring van M, een psychologe. Als psychologe wist ze zelf wat ze had, en had ze een netwerk van mede-psychologen om zich heen. Toch meld ze dat ze 10 jaar lang psychologen/psychotherapeuten heeft bezocht…en deze hadden niet de benodigde kennis om haar effectief te helpen. Nu is er geen pil mee te verkopen, dat weten we. Derealisatie (en depersonalisatie) behandelen en oplossen word niet gedoceerd aan de opleidingen…Is dat niet pijnlijk?
Gelukkig is ze er van af.  Meer lezen over haar verhaal?

Meer lezen over therapie voor derealisatie

Wil jij van therapie om derealisatie op te lossen?
Bel Ben, 06-16015727