Therapie-Blog

Derealisatie Blog -Tips, trucs, weetjes, ervaringen

derealisatie vrouw werken

Wat kan ik zelf doen, thuis doen

Ik ben heel blij dat je deze vraag stelt, want zelfredzaamheid en zelfstandigheid zijn belangrijke doelen voor mij. Er zijn een flink aantal nuttige dingen die je zelf kan doen.

Ik wil je graag vragen om een dagboek bij te houden met de dingen die je thuis doet.

In de eerste fase, de acceptatie fase is  is het belangrijk om te beginnen met een lijst maken van alles wat je tot nu toe gedaan hebt, geprobeerd hebt m.b.t. therapie, medicatie en ook te kijken naar alle strategieën die je toepast om er mee om te gaan. Deze gaan we bespreken.  Het is belangrijk om heel eerlijk naar jouw lijst te kijken.

De oefeningen in de video zijn een startpunt, erg nuttig en belangrijk, maar ook niet meer dan dat. De oefeningen zullen niet direct je derealisatie oplossen. Deze oefeningen, maar ook een serie oefeningen die ik je zal leren, zullen de basisvoorwaarden scheppen om effectief veranderingen te gaan maken in jezelf. Je zult meer bewust moeten worden van jezelf, je gevoelens, je emoties, en hoe emotionele patronen werken. Leer wat je kan over de derealisatie en depersonalisatie stoornis.
Er is een film over derealisatie, die heet Numb (2007). Niet dat dit een inspirerende film is over therapie. Als je dat wilt, kijk naar Good Will Hunting. Er zijn boeken over geschreven zoals Stranger To My Self: Inside Depersonalization: The Hidden Epidemic by Jeffrey Abugel (2011-01-21)
dor Jeffrey Abugel, zie hier een kort stukje over het boek.

Het kan nuttig zijn om alvast wat meer te leren over Emotional Freedom Techniques (EFT) om dit een van de zelfhulptechnieken is die ik je ga vragen te gebruiken gedurende je proces. Je kunt er angsten, stress en meer mee oplossen.

Reacties op deze pagina zijn gesloten.